NIEUWS


11 november 2019 AlgemeenNieuws

In de week van 11 november ontvangt u een patiëntenbrief met informatie over ons en de veranderingen in de praktijk sinds de overname. Indien u wordt uitgenodigd voor de griepvaccinatie vindt u bij deze brief als het goed is ook de uitnodiging hiervoor. Helaas bleek de ICT ons wat in de steek te laten, en vrezen wij dat niet iedereen deze brief zal ontvangen. Via deze link kunt u de brief alsnog lezen.

De griepvaccinaties worden dit jaar bij ons op de praktijk op donderdag 21 november tussen 12.00 en 16.30 uur gegeven. Iedereen van 60 jaar en ouder komt in aanmerking voor een griepvaccinatie. Daarnaast kunt u ook in aanmerking komen als u last heeft van een chronische aandoening zoals diabetes, longziekten en andere chronische klachten.

Mocht u menen in aanmerking te komen voor de griepvaccinatie maar u heeft geen oproep ontvangen:

  • U bent ouder dan 60 jaar -> u kunt ook zonder oproep langskomen op donderdag 21 november tussen 12.00 en 16.30 uur.
  • U bent jonger dan 60 jaar maar u lijdt aan een chronische aandoening -> neemt u alstublieft even contact op met de praktijk.

Mocht u van de griepprik gebruik willen maken maar u bent verhinderd op 21 november -> neemt u alstublieft contact op met de praktijk.

Mocht u, ook in de toekomst, geen gebruik willen maken van de griepprik -> neemt u alstublieft contact op met de praktijk, wij zullen er dan voor zorgen dat u in de toekomst niet opnieuw uitgenodigd wordt (u kunt dit later altijd weer veranderen).7 oktober 2019 AlgemeenNieuws

De praktijk is open voor nieuwe inschrijvingen. Graag vragen wij u hiervoor gebruik te maken van het inschrijfformulier door dit te printen, in te vullen en in te leveren bij de assistentes. Vergeet niet een geldig ID en uw verzekeringsbewijs mee te nemen.

Voor meer informatie neem gerust contact op met een van onze assistentes.

Tel. 0172-438635


IMG_9782-1-1200x800.jpg

30 september 2019 AlgemeenNieuws

Per 1 oktober 2019 is Huisartsenpraktijk Nobel van der Velden overgenomen door twee nieuwe huisartsen, Lise Weissberg en Sharda Sahebdien. Onder de naam Het Ambacht zetten zij de huisartsenpraktijk van Marielène van der Velden voort.

Huisartsenpraktijk Het Ambacht blijft een kleinschalige praktijk op vertrouwde adres in de Oude Ambachtwijk in Alphen aan den Rijn. U kunt dezelfde patiëntgerichte zorg verwachten van Huisartsenpraktijk Het Ambacht.

Na de herfstvakantie ontvangen alle patiënten een officiële mailing waarin de nieuwe huisartsen zich zullen voorstellen.

Heeft u een vraag, dan staan onze assistentes u graag te woord. Tot ziens in de praktijk.13 september 2019 AlgemeenNieuws

“Hoe neem je afscheid van het prachtige vak huisartsgeneeskunde, van een topteam, van al die mooie, lieve, excentrieke, eigenzinnige patiënten…”

Van harte nodigen wij u uit voor het feestelijke afscheid van Huisartsenpraktijk Nobelvandervelden en de start van Huisartsenpraktijk Het Ambacht.

Zaterdag 28 september van 11:00 tot 14:00 uur in de Oudhoornse Kerk, Oudhoornseweg 90 in Alphen aan den Rijn.

Marielène van der Velden
Lise Weissberg
Sharda Sahebdien

het mooiste cadeau voor Marielène is een geschreven herinnering, anekdote, quote of gedicht of een tekening
of een combinatie van dit alles


EHBO-logo.png

17 september 2018 Nieuws

Wanneer belt u wel of niet met spoed de huisartsenpost? Onderstaande animaties kunnen u daarbij helpen. Ook kunt u ons eerdere bericht raadplegen over de app moetiknaardedokter.nl die u gratis kunt downloaden.

Ria heeft moeite met ademhalen.
Is dit een geval voor de huisartsenpost?

Daantje valt met haar skateboard.
Is dit een geval voor de huisartsenpost?

Fred krijgt een pijnlijke sportblessure.
Is dit een geval voor de huisartsenpost?

Tim en Fatima hebben een zieke baby.
Is dit een geval voor de huisartsenpost?


moet-ik-naar-de-dokter.png

17 september 2018 Nieuws

Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak neemt u dan het zekere voor het onzekere en belt of gaat toch.

Met behulp van “Moet ik naar de dokter?” kunt u nu zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen.

Dat kan via de digitale zelftriage op de website www.moetiknaardedokter.nl of met de gratis app die u kunt downloaden.

Lees meer


Nieuws-uitreiking-Hans-Nobel-Courage-prijs-2018.jpg

18 maart 2018 AlgemeenNieuws

Op 22 maart 2018 is de eerste Hans Nobel Courage! prijs uitgereikt aan de Amsterdamse huisarts Bart Meijman. De prijs is een initiatief van VPHuisartsen en VIP Calculus bv en bestaat uit een legpenning en een geldbedrag van 5000 euro. 

Uitreiking

Meijman ontving de penning uit handen van Marielene Nobel-van der Velden, weduwe van Hans en zelf praktiserend huisarts. Zij wenste de winnaar ‘een blijvende passie’ toe en de kracht om met zijn eigenwijsheid/eigen wijsheid koers te blijven houden. ‘Bij een eigenwijze koers hoort vallen en opstaan. Ik wens je daarom ook de energie toe om te blijven opstaan. En bescheidenheid, want ook dat was een leuke eigenschap van Hans. Maar niet vandaag. Want vandaag vieren we jouw glorie.’ Behalve de penning ontving Bart Meijman ook een cheque van 5000 euro, uit handen van Van Dijk. Lees hier het volledige artikel

UITREIKING HANS NOBEL COURAGE! PRIJS AAN BART MEIJMAN

BRON: VP Huisartsen

 


Copyright © 2019 - Praktijk Het Ambacht